Saturday, August 6, 2011

Ramadhan Datang Lagi..



Alhamdulillah..
syukur ke hadrat Ilahi,
untuk ke 21 kalinya dalam hidup aku nie dapat menyambut ramadhan al-mubarak sekali lagi..
sebab umur 21,jadi sambut ramadhan pun kali ke 21 lah kannn..:P
Mudah2an aku dapat menjalani ibadah puasa dengan sebaik2nya..amiin.

erm..
cerita pasal ramadhan kali nie..
alhamdulillah sekali lagi,sebab Allah berikan aku peluang untuk aku menjalani ibadahNya sebaik mungkin..nak kate 'ponteng' puase tu,belum lagi la..
jadi,dapat la buat solat terawih dengan jayanya kan.hehe..:P
bukan niat nak riak ye..cume bersyukur kepadaNya.
buat mase sekarang nie..
puase biase je..
pagi2,kemas rumah..petang2,masak..
pas berbuka gi semayang,pastu tido..
tu jela rutin harian..=_=
nak buat ape lagi kan..keje aku nie membesaukan badan yolah..
haha..=)

hah?? preparation raya?..
emmm..hehe..^,^
ramai jugak yang terkejut sebenarnya..
nk taw knp?? sbb baju raya,kasut raya,tudung raya,beg raya..
sume dah beli!hahaha..
excited x??ngee~~<3
actually,aritu aku 'ter'dengar pasal preparation raya nie kat tv 9..
dlm citer Tanyalah Ustaz..hehe,kebetulan tgk sebenarnye..:)
erm..ustaz tu kate..
dalam bulan ramadhan nie,rugi kalau kite tak menghayati sepenuhnya..
mase nie la kite nk kejar pahala..
jd,kalau nk shopping raya tu..
buat lah sebelum raya..(tu yg gi shopping awal2 tu,haha)
sebab kalau kite sibuk mengejar sales yg berlangsung mase akhir2 ramadhan tu..
kite terlepas la sales yg Allah bg kat kite pulak kan..
tu yg mak cakap suh gi beli awal2 tu.haha..
oh mak aku...=_+
so,nk taknak kene la ikut mak aku gi beli barang2 utk raya...
just kuih raya je xbeli lagi..
nnt belum sempat raya dh habis kene makan gn aku yg kuat makan nie..hi3
alamatnye kalau kawan2 aku ajak gi shopping raya,kene reject lah kan..
sbb dh xde benda yg nk dishoppingkan..=_=
sorry kengkawan!heee~~

erm..
nk citer ape agy eh??
tu jela kot utk sekarang nie..
nk ucap selamat menyambut ramadhan al-mubarak je..
gi citer benda lain pulak.hehe..
Oke lah..
kawan2 yg tersayang,selamat menyambut ramadhan al-mubarak ye..
semoga Allah senantiasa merahmati kalian di bulan yg mulia ni..
aku nak minta maaf lah kalau ade salah silap antara kite..
nnti minta maaf lagi sekali waktu raye pulak!hehe~~
nk out nie..
jumpe lagi..
wassalam:)

2 comments:

  1. wah! da shopping ye kamu.sy blom lg.xnak la shopping sgt.nak biase2 je tahun ni.selamat meneruskan ibadah puase syg!

    ReplyDelete
  2. haha..:P
    suda shopping le syg..
    sbb ustaz tu kate,tak baik shopping akhir2 ramadhan..
    sbb akhir2 ramadhan nie la kite nk buat amal ibadah..hee~~:P
    kamu pun syg!!<3<3<3

    ReplyDelete