Friday, March 2, 2012

9 Mimpi Rasulullah S.A.W




Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan.."

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU
YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"

Ape Maknenye?

Assalamualaikum,hi guys!;) Buat ape je korg skrg nie? Em.. esok je last cuti. Lusa dh balik Melaka & bermula lah episod kehidupanku sebagai seorang pelajar.. huhu.  Stress!;) Haha.. Nak update blog ni pun rase cam stress je?hee~

Em, actually ade story lah nk citer..  Semalam, aku ade mimpi sorg boy nie.  Mimpi yg cmane tu susah nk citer sbb mimpi tu mcm tergantung je.  Em.. mimpi tu buat aku tambah rindu kat die. Even die tu kawan yg baik dari kecik2 lg.. tp sekarang ni die sibuk sgt dgn kerjaya baru die tu.  Lame jgk x contact gn die. Al-maklum, siape lah kite ni kannnnn..huuu~

Em, kalau korg nk tau..byk kali jgk aku try anta msj kat die. Tp die xbalas pun.. ape maknenye tu? marah ke die kat aku? Merajuk ke? Ke sakit?  Hmm.. Entah la. Aku xtau nk ckp cmne. Risau pun ade.. tp Kdg2 time aku online, aku tgk jgk wall die. Die active je kat fb. X kan lah busy2 msj aku xbole reply, fb bole pulak active? Hmm.. Ape pendapat korg? Aku xkisah lah die busy tu, tp terase hati jgk bile kat fb die active, msj aku lgsg xreply. Kalau marah pun, ckp lah.  Jgn lah senyap je..kan kan kan? Mcm aku pulak yg marah..haha

Aku ade jgk bgtau sorg lg bff aku ni pasal mimpi tu. Die kate, aku rindu sgtlah tu kat boy tu. Tp.. aku takde lah nk rindu2 die. Cume bile dh mimpi tu, baru rase rindu. Hmm.. Byknye mengeluh kan aku nie? huuu~ Ape2 pun, aku cume mampu berdoa je agar die sentiase dlm keadaan sihat walafiat. Aku tau ramai je yg syg kat die tu, sbb tu aku tak kisah sgt nk contact die. Ayat nk gebang je ni!haha.  Ya Allah, Tuhan je yg tau ape yg aku rase skrg nie. Emm.

Hmm, Nk bg pesanan sikit buat incik yg berada jauh di perantauan tu.. saye dh xdpt nk tgk2 kan rumah awk yg kat sini ni, sbb saye dh nk balik Melaka dh. Tp setakat yg saye tgk, family awk pun sihat2 sahaje & rumah awk tu pun masih kukuh lg berdiri!;') Oh ye, saye ade nampak dua org budak kecik main basikal kat beranda rumah awk tu.  Maybe that kids yg awk rindukn sgt kot..? Ape2 pun, awk kene jage diri baik2 di sana ye.;) Sbb family awk di sini ramai, tp awk di sana.. Emm. 

Oke lah guys, nanti aku sambung citer. Dh guruh + kilat + hujan dh nie.. Takut japgi meletOOp pule laptop sy ni!huu~ Ape2 pun, korg pun jage diri oke! bye2;) Wassalam.


Thursday, March 1, 2012

Kebijaksanaan Yahudi atau Sunnah Nabi?

Assalamualaikum, guys!;)
Article ni aku ambil dari seorang kawan yg sgt2 baik dgn aku.. Dia pun tak tau yg aku copy ayat2 dia ni. Tp bukan utk tujuan yg tak baik, cume utk peringatan kita bersama. Sekadar renungan atas apa yg kita pelajari selama ni.

6 Kehebatan dan kebijaksanaan yahudi. 
Sebelum tu aku nak tanye korang,korang nak ikut Kata-Kata Nabi atau Yahudi?

Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah: "Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil".

Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita:-

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini. Korang dah cukup kreatif? Betul ke? Ada beran nk bertanding dan buktikan yg korang ni paling kreatif?

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans .

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6. Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni jugak mengwar- warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan . selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Em.. terkejut aku bace ape yg dia bagitau. Selama ni kita pun ade yg tak tau pasal ni kan? So, korg renung2kan lah bersama. Kalau dh tau, hindarilah. Buat ape ikut yg tak baik. Ikutlah ape yg Nabi buat utk kehidupan seharian Baginda.

Oke guys!;) 
Credit to my bff, Mr.MNA.